Pages

11 February 2009

Snail Noodle @ Mee Siput

Korang pernah makan mee siput? Kalo tak pernah, meh sini aku perkenalkan. Mee siput ni femes kat muar. Org jawa kalo tak kenal mee siput ni tak sah la.. Mee siput boleh disediakan dalam dua cara. 1. di goreng mcm keropok, dan makan sambil cicah sambal.. 2. direbus sebentar dan masak macam mee biasa.



Ni la rupa mee siput yang belum dimasak. Dikilangkan oleh usahawan melayu. Dijamin halal, insya Allah.


Rupa mee siput yang sedang digoreng


Ni pulak dah siap goreng.


Sambal pencicah. Dibuat oleh kompeni yang sama..

Dan mee siput jugak adalah dinner husband aku semalam. hehehehe.. zalim ke? Tak ler, dia yang request nak makan mee siput. Aku dah siap prepare ayam percik lagi, tapi dia yang takmo. ayam percik beli kat pasar malam..huhuhu

3 comments:

pemerhati said...

Jangan lupa balik Muar tu belikan aku mee siput gak...sambal jawa tempe kalau ada..:-)
Macam ngidamla pulak ek! Ala..bende yg aku kirimpun bukan berat mana..ringan je.. tp aku pelikla apsal nama tu mee siput..nak kata rupa kerabat siput,takdepun iras2 dia..lainla kalau letak nama mee tali ke..

Anonymous said...

WakGengSamseng cakap: Mee siput ni kegemaran wak masa zaman sekolah. Mee siput dijual semasa rehat di kantin sekolah. Masih teringat lagi kesedapan makan mee siput buatan makcik kantin tu!!!.

MejikKL3 said...

mee sipot? sipot ape? sipot tuuuut ek?