Pages

22 September 2011

Al-kisah Kek Karamel

Mood membako sudah mari. Maka terhasillah resipi yang agak top di myresipi. Seperti namanya, kek + puding karamel = kek karamel.

Resipi dari dapur kak Azlita Masam Manis. Terima kasih kak Ita kerana sudi berkongsi resipi dan tips.

image
Selepas keluar oven. Tepi kek dah regang, tandanya dah masak.

image
Selepas di terbalikkan… rupa tidak mengiurkan ye? Takpe.. Practise make perfect! Len kali pasti lebih baik…

image
Tada… 
Kelihatan kek yang gebu. Segebu tangan yang mengacau kek itu juga…

image
Sedap, sehingga ke gigitan terakhir.
^_^

Berminat? Resipi dan cara2 ada di SINI.

Tak susah pun nak buat. Di mana ada kemahuan, disitu ada jalan. Eh, tapi kan, tapi kan… kalo la ada benda magic macam kat bawah ni, kerja2 membako pasti lebih mudah….

image
Agak2 WGS nak layan ke permintaan mem dia ni? Harga ketul alat magic itu, boleh dapat sebuah sangkar burung yang besar bersama 4 ekor burung di dalamnya… huhuhu.

Nampaknya,  saya kena sediakan siap2 101 alasan, kenapa saya patut memilikinya. Any idea? Doakan saya berjaya ye…

2 comments:

Madam Sooyaree said...

Hahaha... awal2 je rajin kang, percayalahhh....

Sue said...

Madam Soyaree,
Macam ada pengalaman je? Hehehe...